Flèche de Wallonie

20/05/2023

Flèche de Wallonie

Altijd al een (fiets)uitstapje naar Wallonië willen maken? De Proximus Cycling Challenge trekt op zaterdag 20 mei naar de streek rond Spa. Met de Flèche de Wallonie, een gevestigde waarde in de Proximus Cycling Challenge, ontdek je het pittige en heuvelachtige karakter van deze streek. Zij die de hoogtemeters liever schuwen kunnen maar beter wat bijtrainen. Aan kuitenbuiters geen gebrek tijdens deze tocht. Met een aantal bekende hellingen zoals onder andere de Stockeu, La Haute Levée en de Rosier, doet deze tocht zijn naam van “de ultieme fietsuitdaging in Wallonië” alle eer aan. De 3 afstanden van 92, 122 en 194 km brengen je over de mooiste hellingen die de Ardennen te bieden hebben. Een aanrader voor elke fietsliefhebber!

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Foto's

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Flèche de Wallonie. Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen. Bekijk hier de ‘best-off’ van de Flèche de Wallonie 2022.

Ontdek het parcours

Het parcours van de Flèche de Wallonie kunnen we makkelijk samenvatten: een heroïsche tocht doorheen een prachtige streek met een opeenvolging van uitdagende hellingen. Met een afstand van net geen 200km staat het woord ‘heroïsch’ zeker op zijn plaats. Elke helling zal je klimmersbenen op de proef stellen en de opeenvolging van pittige klimmetjes maken er een slopende tocht van. De namen van de hellingen zullen je misschien bekend in de oren klinken: de Stockeu, de La Haute Levée, de Rosier,… Zij die denken dat de kortere afstanden (92 en 122 km) gemakkelijke trainingsritjes zijn, zullen bedrogen uitkomen. Ook hier lopen de hoogtemeters snel op. Hou jij wel van een echte klimuitdaging? Dan zien we jou op zaterdag 20 mei aan de start van deze topklassieker in Spa!

92 km

Col du Rosier Nord

Les Vilettes

Côte de Wanne

Haute Levée

Le Rosier Est

122 km

Col du Rosier Nord

Côte de Beaumont

Côte de Stockeu

Haute Levée

Le Rosier Est

194 km
+3276m

Col du Rosier Nord

Côte de Lorcé

Chera Monseu

Côte de Borlon

Côte de Warre

Hottemme

Roche à Frêne

Côte de Beaumont

Côte de Stockeu

Haute Levée

Le Rosier Est

Online inschrijven (t.e.m. vrijdag 19 mei 23u59)

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Flèche de Wallonie:

Afstanden

Voordeeltarief (t.e.m. 07/05/2023)   

Standaard tarief (na 07/05/2023)     

92 km

€ 17

€ 20

122 km

€ 19

€ 22

194 km

€ 21

€ 24

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 07/05/2023, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Leden van Cycling Vlaanderen/FCWB kunnen steeds aan het voordeeltarief inschrijven.

Schrijf je liever ter plaatse in?

Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje. De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 20 mei 2023:

 • 194 km: 06u30 – 08u00
 • 122 km: 07u30 – 09u30
 • 92 km: 08u30 – 10u00

Groepsinschrijvingen (t.e.m. zondag 7 mei – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met zondag 7 mei.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

 • Parking 1: Avenue du 12e de Ligne Prince Léopold
 • Parking 2 : Parking Place de la Gare
 • Parking 3 : Boulevard des Anglais


Het is enkel toegelaten om op de aangegeven parkings te parkeren. Op andere plaatsen is het niet toegelaten je auto achter te laten en kan de politie optreden tegen foutparkeerders. Gelieve dus op de bovenstaande parkings te parkeren.

Start/finishlocatie

Complexe Sportif de Warfaaz
Avenue Amedee Hesse
4900 Spa

Starturen:

 • 194 km: 06u30 – 08u00

 • 122 km: 07u30 – 09u30

 • 92 km: 08u30 – 10u00

De officiële sluiting van de finish is voorzien om 18u00.

 • Een uitgebreide bevoorrading aan elke controlepost*
 • Gratis koffie bij de start
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service aan iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches
 • Een gezellige après bike na de finish

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 20 mei 2023.

 • 194 km: 06u30 – 08u00
 • 122 km: 07u30 – 9u30
 • 92 km: 08u30 – 10u00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 194 km: 4 bevoorradingsposten

 • 122 km: 2 bevoorradingsposten

 • 92 km: 1 bevoorradingspost

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00 uur. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Spa sluit officieel om 18u00 uur.

Kleedkamers en douches

Voorziene kleedkamers en douches worden hier binnenkort weergeven.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je even kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. Bij dringende medische hulp bel je uiteraard het noodnummer 112.

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 7 mei 2023 contact op met info@peloton.be.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 7 mei 2023 contact opnemen met info@peloton.be. Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

In dat geval worden de inschrijvingen overgezet naar een volgende editie.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen.

Respecteer de wegcode en fiets proper

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gescanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.